De gemeente Gulpen-Wittem organiseert op donderdag 5 maart een inloopmiddag over de voorbereiding voor de opwaardering van het Geuldal tussen Wittem en Gulpen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u de plannen bekijken en bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Datum: Donderdag 5 maart 2015

Tijdstip: 16.00 uur – 19.00 uur (vrije inloop)

Locatie: Hotel Gulpenerland, Oude Rijksweg 20 te Gulpen

Verantwoordelijk wethouder Piet Franssen: “De opwaardering van het Geuldal is een prachtig project, waarmee een kwaliteitsimpuls gegeven wordt aan het gebied. Ik nodig alle omwonenden en andere geïnteresseerden van harte uit om tijdens de inloopmiddag de plannen te komen bekijken.”

Achtergrond project

Het plan bestaat uit diverse onderdelen:

  • Oude Rijksweg: aanleg natuurtransferium (inclusief herstel helling Gulperberg)
  • Vijver: herinrichting vijver voor hotel Gulpenerland
  • Geuldal: aanleg struinpad van Rijksweg tot Wittemerallee
  • Molenvijver: renovatie molenvijver Wittemer molen
  • Akker: omvorming akker in weide

 

Het doel van het project is onder meer het versterken van de landschappelijke kwaliteit en het verbeteren van het watersysteem. Het project is in samenwerking met stichting Limburgs Landschap, provincie Limburg en waterschap Roer en Overmaas tot stand gekomen. Totale kosten van het project zijn geraamd op circa 1 miljoen euro. Provincie Limburg subsidieert 50% van het project. Naar verwachting wordt in het voorjaar 2015 gestart met de uitvoering van het project.