Tijdens de raadsvergadering van 29 september j.l. heeft Quinn Quadvlieg, met steun van de gehele coalitie, een motie ingediend omtrent de uitbreiding van het jeugdontbijt. René Willems (De Limburger) schreef hierover het volgende:

Het gratis jeugdontbijt voor gezinnen die het niet breed hebben, wordt in Gulpen-Wittem uitgebreid met boterhammen voor peuters.

Raadslid Quinn Quadvlieg (fractie Franssen) zou het liefste ook flesjes melk voor baby’s opnemen in dat pakket. Dat vergt echter eerst nog wat onderzoek, benadrukt wethouder Frans Derksen: „Zuigelingen hebben vaak een allergie voor lactose of gluten. Ik wil eerst weten of onze vaste leveranciers daar rekening mee kunnen houden.”

Gezond

Het jeugdontbijt werd in 2018 ingevoerd door de landelijke stichting Nationaal Jeugdontbijt. Toen die stichting er vorig jaar plotsklaps mee ophield, nam de gemeente Gulpen-Wittem het initiatief zelf over. Op dit moment krijgen 33 kinderen ’s ochtends zo’n gezond ontbijt voorgezet. Dat zouden er veel meer moeten zijn, vindt ook Derksen, „maar ouders melden zich niet bij ons”.

Quadvlieg zou graag zien dat het jeugdontbijt zich niet beperkt tot kinderen van de basisschool, maar beschikbaar is voor iedereen tot achttien jaar. De Tweede Kamer heeft onlangs miljoenen vrijgemaakt voor gezonde lunches op school. Dat is volgens Quadvlieg niet genoeg: „Als kinderen met een lege maag naar school gaan, duurt het lang voordat zij om twaalf uur een lunch krijgen.”

 

Onderstaande kunt u de betreffende motie lezen: