Beter ten halve gekeerd dan helemaal gedwaald zullen we vanavond maar zeggen. We zijn blij dat het College toch tot inkeer komt bij landschapscamping Alleleijn, door nu, zij het beperkt ruimte te bieden aan dit prachtige plan. Het heeft maanden geduurd, maar gelukkig bent u deels overstag en dat terwijl het gehele plan past in onze toeristische visie en dit nu juist een voorbeeld plan is, zoals wij ze van onze ondernemers vragen.

Niet uitbreiden, maar kwalitatief innoveren daar zit onze toekomst. Innovatie door het realiseren van een aantal trekkershutten, want die hebben we in Gulpen-Wittem (nog) niet, gaat dit college helaas alsnog te ver. Laten we daarom maar hopen dat u op dat punt ook nog tot inkeer komt.

Als u schermt met de evaluatie van het kampeerbeleid, dan herhalen wij onze woorden van eerder dit jaar: bekijk individuele locaties goed en baseer daar je beslissingen op. Zodat ondernemers weer ondernemen kunnen.

Wel vragen wij u, houdt deze principe uitspraak in dat wij later alsnog een bestemmingsplanwijziging krijgen of kunt/gaat u dit afdoen met een projectafwijkingsbesluit. Dit laatste zou in elk geval onze voorkeur hebben om de vaart voor deze ondernemers er nu wel in te houden. Het college heeft toegezegd de mogelijkheid te bekijken om een projectafwijkingsbesluit te nemen om versneld tot realisatie over te gaan.