Gouverneur Theo Bovens, Commissaris van de Koning, bracht op dinsdag 30 oktober een ambtsbezoek aan de gemeente Gulpen-Wittem. Het ambtsbezoek is bedoeld om kennis te maken met het nieuwe college, de raadsleden en stichtingen in onze mooie gemeente Gulpen-Wittem. Gouverneur Bovens: “Dit ambtsbezoek is voor mij de eerste in een nieuwe reeks waarin de gemeenteraad mede het programma bepaalt. Het geeft mij een beeld van de bestuurlijke verhoudingen en het laat mij zien wat de inwoner van Gulpen-Wittem bezig houdt.”

 

De gemeenteraad heeft de Gouverneur ontvangen in Gulpen, waar een presentatie plaatsvond door de heer Jan-Paul Rutten, directeur van de Gulpener Bierbrouwerij, met als thema: ‘Hoe gaat de Gulpener Bierbrouwerij om met het Cittaslow-gedachtengoed?’ Met veel passie en enthousiasme vertelde de heer Rutten over het familiebedrijf. “Wij halen onze grondstoffen bewust uit onze eigen regio en kopen ze niet in op de wereldmarkt.” Daarna vond met de afzonderlijke fracties een nadere kennismaking met de heer Bovens plaats. De raadsleden Franssen en Dautzenberg waren aanwezig voor het gesprek met de Gouverneur.

Na de toespraak van de Gouverneur begaf het gezelschap zich naar de Toeristenkerk in Gulpen alwaar de collegeleden aanschoven. Daar vond een ontmoeting plaats met de stichting ‘Leven naast de brouwerij’, die vijf ontmoetingsplekken realiseerde zoals de Hoeskamer va Gullepe, het Taal-, Repair- en  Jongeren- en het nieuwe (in ontwikkeling) Alzheimercafé.