Halfvasten was in en voor onze gemeente een carnavalstopper. Zaterdag kon Epen en verre omtrek genieten van de -uitgestelde – optocht van carnavalsvereniging d’r Vooseschtoets. Was het met carnaval nog koud, nu genoot men van de fleurige stoet onder lenteachtige temperaturen.

Zondag werd onze gemeente sterk vertegenwoordigd tijdens de Einzelgängeroptocht in Kessel-Eik. Een optocht, die ons deed terugdenken aan het geslaagde evenement verleden jaar bij de Breuzelère in Mechelen. Ook toen was het een zonovergoten dag.

De wethouders Piet Franssen en Philip Laheij alsmede raadslid Robbert Dautzenberg waren in Kessel-Eik present om de deelnemers uit onze gemeente aan te moedigen en support te geven.

De beide wethouders samen met de deelnemers uit Epen en Mechelen, Joop van Schijndel en Raymond Vanderheijden.

Na afloop was het nog gezellig in Kessel-Eik. De wethouders Piet Franssen en Philip Laheij samen met de deelnemers uit Wijlre, Huub Herben, Ruud Vandeberg, Robin Smeets, Cap Smeets, Maurice Gossens en Eric Boesten.

Samen met organisator Ruud Kleinen en juryvoorzitter Tom Doesburg kaartte wethouder Piet Franssen nog na over de geweldige aflevering van de Einzelgängeroptocht in Mechelen verleden jaar.