De “ijsmeesters” Roel Smeets, Gildo Ubachs, Micha Heckmans en Martin Creusen hebben eer van hun werk gekregen nadat ze afgelopen zaterdag begonnen met het opspuiten van de ijsbaan in de natuurspeeltuin naast de basisschool “op de Tien Bunder”om de kinderen te laten genieten van de winterpret. Op initiatief van Frank Essers werd gekozen voor discoschaatsen op donderdag 1 maart. Het idee van de schaatsbaan opspuiten en de disco kreeg snel veel bijval.

Namens mij en Fractie Franssen werd een kleine sponsoring ter beschikking gesteld waarvoor chocomel en ingrediënten voor wafels zijn gekocht. De 160 wafels werden door vrijwilligers gebakken tijdens het schaatsen, even als de uitgifte van een warm bekertje chocomel. De muzikale sfeer werd verzorgd door ook een vrijwilliger uit Wijlre die hier graag aan wilde meewerken DJ Mitch Gossens.

Onder toeziend oog van de ouders – zich warmend aan de vuurkorven – was het een fantastische geslaagde avond waar vooral jong maar ook oud kostelijk hebben genoten van de schaatspret. En dat waren tussen de 150 en 190 personen.

Frank Essers na afloop: “Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om burgerinitiatieven en samenhorigheid te ondersteunen en hoe zeer dit wordt gewaardeerd binnen de kernen. Dat is ook één van mijn speerpunten waar ik mij ook sterk voor maak!”