De raadsleden en wethouder van de Fractie Franssen zetten zich in om het historische wandelpad tussen de Voortweg en de Wienberg weer te herstellen. Wij willen niet dat dit prachtige pad verloren gaat! Hieronder het laatste nieuws uit de Limburger van vandaag:

Gemeente wil voetpad terugkopen door René Willems:

“De gemeente Gulpen- Wittem wil het voetpad naar de Voortweg in Mechelen terugkopen. Daardoor zou zij de oude wandelroute langs de Mechelderbeek kunnen herstellen.

Het pad is bij ruilverkaving eigendom geworden van de boer die de aangrenzende akker bezit. De boer heeft het pad vervolgens afgesloten omdat wandelaars voor schade aan gewassen op de akker zorgen.

Het afsluiten van het pad heeft in Mechelen commotie veroorzaakt. Bewoners van de wijkWienberg kunnen hun vertrouwde ommetje namelijk niet meer maken.

Wethouder Piet Franssen heeft de boer aangeboden om het pad weer over te nemen. De gemeente is bereid om het af te zetten met schapengaas, zodat wandelaars niet op de akker kunnen komen. Voor Franssen is duidelijk geworden dat je eeuwenoude voetpaden niet zomaar kunt opheffen, zegt hij. „Dat ligt heel gevoelig.””