In de kern Mechelen gaat de gemeente in november alle verkeersborden in één fase opschonen. Het doel is om het straatbeeld in Mechelen een positieve impuls te geven en de verkeerssituatie te verduidelijken. Het is voor het eerst dat de gemeente een dergelijke opschoonactie in een kern organiseert. 
Tijdens de opschoonactie gaat de gemeente in Mechelen alle verouderde verkeersborden vervangen (60 stuks). Ook worden overbodige verkeersborden verwijderd (55 stuks) en ontbrekende borden bijgeplaatst (20 stuks). Alle andere verkeersborden krijgen een schoonmaakbeurt. De opschoonactie vindt plaats in de maand november. De totale kosten van deze opschoonactie zijn circa 3.000 euro.  

 wethouder Piet Franssen: “Waar we eerder ad-hoc individuele verkeersborden deden vervangen of schoonmaken, pakken we het nu voor het eerst grootschaliger aan. Het voordeel van deze opschoonactie is dat we in één keer het straatbeeld in Mechelen kunnen verbeteren. We blijven er hard aan werken om Gulpen-Wittem en in dit geval Mechelen in het bijzonder op een hoger niveau te tillen. Mocht deze opschoonactie in Mechelen een succes zijn, dan gaan we mogelijk ook de andere kernen op deze manier aanpakken.” 
Bron: gemeente Gulpen-Wittem