De Einzelgängeroptocht vindt in 2017 plaats in Mechelen. Na een lang en moeizaam overleg besloot de L11 Alaaf-redactie de organisatie van de optocht toe te wijzen aan het dorpje in het heuvelland, in de gemeente Gulpen-Wittem.

 

Maar liefst acht andere Limburgse dorpen deden ook een gooi naar de organisatie van het evenement, dat met halfvasten 2017 (zondag 26 maart) zijn derde editie zal beleven. “Al die mensen waren even enthousiast, en we hebben hele mooie locaties gezien”, vertelt redacteur vastelaovend Tom Doesborg. “Ik sluit ook zeker niet uit dat de optocht daar in de toekomst gaat plaatsvinden, maar na veel wikken en wegen kozen we nu voor Mechelen.”

 

“Fantastisch dat dit mooie evenement naar Mechelen komt”, aldus een euforische wethouder Franssen van de gemeente Gulpen-Wittem. “Ik weet zeker dat het één groot feest wordt voor deelnemers én publiek!”

 

De Einzelgängeroptocht is een optocht puur voor einzelgänger, eenlingen en faatse en vindt ieder jaar met halfvasten plaats in een kleine kern in Limburg. Op 6 maart 2016 organiseert C.V.de Wespelle uit Rimburg (gemeente Landgraaf) de optocht. De toewijzing voor 2017 is nu al gedaan, om een goede overdracht tussen de organisaties mogelijk te maken.

 

 

L1 heeft een speciale vastelaoves-website: L11Alaaf.nl. L11 Alaaf is ook te vinden op Facebook en Twitter. Uitzendingen zijn terug te bekijken en te beluisteren via L1.nl.