Fractie Franssen is zeer verheugd met de positieve resultaten van ons initiatiefvoorstel aantrekkelijk openbaar vervoer. De resultaten die recent bekend zijn geworden worden opgevolgd door uitbreiding van de OV-toerpas.De OV-ToerPas is de speciale buspas waarmee toeristen twee dagen onbeperkt en tegen een gereduceerd tarief kunnen reizen door Zuid-Limburg, alsmede naar Aken (met alle buslijnen van Veolia Transport).

De afgelopen periode zijn er ruim 2500 passen verkocht en is daarmee 4430 dagen gereisd (gemiddeld 1,86 dagen per pas). De betrokken partijen hebben inmiddels besloten om de OV-Toerpas in 2015 uit te breiden met kortingen voor attracties in Zuid-Limburg. Een positieve stimulans voor het toerisme en een  verdere ontmoediging van het ‘vakantieverkeer’ binnen onze gemeente. Inmiddels hebben 15 attracties een participatieovereenkomst afgesloten.

De provincie Limburg heeft in de aanbesteding van de nieuwe OV concessie niet exact het model van de OV-ToerPas in het bestek opgenomen, maar wel de implementatie van een’ toerismekaart Zuid- Limburg en de uitbouw ervan’. Het College zal dan ook tijdig met het nieuwe openbaar vervoerbedrijf  in contact treden omtrent het behoud en verder door ontwikkelen van de OV-ToerPas.