Gulpen-Wittem, 29 december 2014 – Op advies van het Uitstralingscomité zal het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem op 1 januari 2015 de Uitstralingsprijs 2014 toekennen aan ‘Kerst in het Geuldal’. Burgemeester Van den Tillaar reikt ieder jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie de Uitstralingsprijs uit aan iemand die met zijn bijzondere prestatie een positieve bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid en/of de gemeente in een positief daglicht heeft gesteld. 

De Uitstralingsprijs 2014 zal toegekend worden aan ‘Kerst in het Geuldal’. De motivatie daarvoor luidt als volgt:

  • ‘Kerst in het Geuldal’ is een wandeling in en rondom Epen waarbij op verschillende locaties het kerstverhaal wordt uitgebeeld door middel van een toneelstukje. Em. pastoor J.H. Jansen is initiatiefnemer van dit evenement.
  • Ongeveer 350 vrijwilligers uit Epen maken deze toneelwandeling mogelijk. Verenigingen, muzikanten, kinderen en zelfs baby’s worden ingezet. Maar ook acteren verschillende dieren mee.
  • Sinds 1991 wordt ‘Kerst in het Geuldal’ georganiseerd en sindsdien vindt het om de drie jaar plaats. Per editie wordt het evenement door zo’n 1500 belangstellenden bezocht.

Als blijk van waardering en erkenning voor de bijzondere prestatie die zij in de gemeenschap heeft geleverd, zal ‘Kerst in het Geuldal’ deze prestigieuze prijs ontvangen. De prijs bestaat uit een beeldje vervaardigd door Pierre Lumey en een oorkonde.

Bron: gemeente Gulpen-Wittem