Locoburgemeester Jan Bormans reikt – in aanwezigheid van wethouder Piet Franssen – op maandag 24 maart 2014 omstreeks 20.00 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan Rob Lubbers uit Elkenrade. De heer Lubbers ontvangt deze onderscheiding omdat hij zich al meer dan 25 jaar inzet voor de “Stichting tot Integratie Mindervalide en Valide ’t Trèpke” te Brunssum. Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van de integratie tussen valide en mindervalide mensen.

Verdiensten

De heer Rob Lubbers ontvangt de Koninklijke Onderscheiding omdat hij zich voor de samenleving verdienstelijk heeft gemaakt. Deze verdiensten zijn:

  • Vanaf 1987 tot heden is hij vrijwilliger bij alle activiteiten van de stichting ‘t Trèpke. De aangeboden activiteiten variëren van knutselen tot zomerkamp. De heer Lubbers is tevens de huisfotograaf. In 1991 wordt hij bestuurslid en neemt de functie van penningmeester op zich. Deze functie vervult hij tot 2008. Na een tussenpoos van 5 jaar aanvaardt hij in 2013 weer het penningmeesterschap. Voor de cliënten en voor de leden van het Trèpke is hij een stabiele factor omdat hij al meer dan 25 jaar als vrijwilliger actief is en bij elke activiteit present is.
  • Van 1983 tot 1989 was hij vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis – afdeling Brunssum.

bron: gemeente Gulpen-Wittem