Gulpen-Wittem, 12 december 2013 – De gemeente Gulpen-Wittem heeft in de recent verschenen gemeentekalender 2014 Layar geïntroduceerd. Daarmee legt zij wederom een verbinding tussen haar offline communicatiemiddelen en de online wereld. De gemeente Gulpen-Wittem is een vernieuwende gemeente die inspeelt op technologische ontwikkelingen.  

De gemeentekalender 2014, die dit jaar in een bijzonder historisch jasje is gegoten, is door toepassing van Layar interactief gemaakt. Inwoners kunnen met de Layar applicatie op hun smartphone of tablet eenvoudig een pagina scannen, waarna zij onder meer de mogelijkheid hebben om direct feedback te mailen en de actuele online evenementenkalender te raadplegen. Ook zijn meer historische foto’s met behulp van Layar te bekijken. De gemeente Gulpen-Wittem brengt op deze wijze de kalender tot leven en biedt daarmee iets extra’s voor haar inwoners. Burgemeester Van den Tillaar: “We zijn een vooruitstrevende gemeente, die ook gebruikers van smartphones en tablets wil bereiken en bedienen. Naast de toepassing van Layar in de gemeentekalender is de gemeente al geruime tijd actief op Facebook en Twitter. Ook lanceren we binnenkort een eigen gemeente-app met nuttige informatie over onder meer afvaldata, evenementen, nieuws en de komende verkiezingen. Door een optimale inzet van print- en digitale media bereiken we een grote groep inwoners”.

Bron: gemeente Gulpen-Wittem

 

Layar is ’s werelds eerste ‘augmented reality’ mobiele browser en werd ontwikkeld in Nederland. De applicatie (Layar) legt als het ware een digitale laag over het camerabeeld van de mobiele telefoon. Hierdoor wordt de werkelijkheid aangevuld met digitale informatie. Layar is een systeem waarmee drukwerk levend wordt gemaakt.