Ik ben Robert Puts, 46 jaar en woon samen met mijn vriendin in het Wijndorp Wahlwiller een van de prachtige dorpen in ons Gulpen-Wittem. In het verleden ben actief geweest als horecaondernemer in het Heuvelland en tegenwoordig ben ik werkzaam als zelfstandig inkoper en adviseur voor de horeca en toeristische sector.

Verder werk ik veel samen met Flora en Faunabeheer. Het is in onze uitgestrekte gemeente van groot belang, dat er een goede afstemming is tussen de wildpopulatie, flora en de belangen van de agrarische en toeristische sector. Voor mij is het belangrijk dat kleine en hechte dorpsgemeenschappen zoals Wahlwiller levensvatbaar blijven. Het is daarom belangrijk om ook aan de dorpsactiviteiten deel te nemen en deze te ondersteunen. Er blijven echter altijd knelpunten en wensen in elk dorp. Ik vind het daarom belangrijk dat er een goed en bereikbaar aanspreekpunt is.

Sinds 2013 ben ik actief lid van de Fractie Franssen. In het verleden heb ik de gemeentepolitiek steeds op een afstand gevolgd en heb naar mijn opvatting een goede keuze gemaakt, om mij bij Fractie Franssen aan te sluiten! Fractie Franssen is een lokale politieke groepering ,die zich volledig kan concentreren op de Gemeente Gulpen-Wittem en
in hun beleid niet geremd wordt door andere landelijke opvattingen.

Ik vind het een uitdaging om samen met mijn collega’s ons gemeengoed, natuur,-en landschap zo te bewaren, dat het een inkomensbron voor onze toeristische en agrarische sector kan blijven en dat daarnaast de eigen inwoners voldoende ruimte blijven behouden, om een aangenaam leven te hebben. Hiervoor is het van essentieel belang, dat onze kernen voldoende voorzieningen behouden, waar het voor jong en oud goed toeven blijft!