Na een strenge controle heeft het recent gerenoveerde Mosaqua het landelijk erkend Keurmerk Veilig & Schoon gekregen. Hiermee behoort Mosaqua tot de selecte groep van 13 % van alle zwembaden in Nederland, die dit Keurmerk voert. Mosaqua heeft in april 2013, na een 7 maanden durende renovatie haar deuren heropend en was vol vertrouwen om met dit nieuwe, moderne, energiezuinige en schone complex het Keurmerk te verkrijgen.

Directeur B. Kaanen geeft graag een compliment aan alle bedrijven die mee hebben gewerkt aan de renovatie en uiteraard ook aan de interne medewerkers van Mosaqua. We moeten voor het eind van het jaar wel nog enkele administratieve zaken aanreiken aan het keuringsinstituut. Dit heeft te maken met enkele nog af te handelen opleveringspunten vanuit de renovatie.

Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die allereerst klanten, maar ook eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het Keurmerk Veilig & Schoon wordt beheerd door de Stichting Zwembadkeur, geïnitieerd door de brancheorganisaties Vereniging Sport en Gemeenten, RECRON (Vereniging van Recreatieondernemers Nederland) en WVBZ (Werkgeversvereniging voor Bad- en Zweminrichtingen) onder onafhankelijk voorzitterschap. Officiële keuring vindt plaats door de onafhankelijke en deskundige certificerende instellingen KIWA en LLOYD’s.

Bron: NVVTC/Mosaqua