Uit onderzoek van bureau Social Dutch blijkt dat de gemeente Gulpen-Witem goed scoort op social media. Gekeken naar het Facebook bereik staat de gemeente Gulpen-Wittem procentueel in Zuid-Limburg op plaats 1 en volgt er een derde plaats voor het gemeentelijk Twitter account. Het onderzoek toont nogmaals aan hoe belangrijk social media is en zal worden voor de overheidscommunicatie. Een onderwerp waar onze fractie de nadruk op legt. Adequate en zorgvuldige (interactieve)communicatie is een belangrijk uitgangspunt voor Fractie Franssen.

Quote rapport: “Gemeenten zijn actiever op Twitter dan op Facebook. 31 van de 33 gemeenten gebruiken Twitter en weten daarmee gemiddeld 3,6% van haar inwoners te bereiken, terwijl gemiddeld slechts 4,8% van de inwoners van Limburg een Twitter account hebben. Dit rapport geeft feitelijk aan dat de potentie om de burger te bereiken, via Facebook, vele malen groter is. Gemiddeld 40,3% van de Limburgse inwoners hebben een Facebook account, waarbij slechts 20 van de 33 gemeenten een Facebook pagina hebben en hiermee slechts 0,85% van haar burgers weten te bereiken.”

Onderzoek door Bureau Social Dutch onder gemeenten mbt klantvriendelijkheid en bereiken van de burger dmv Twitter en facebook.