Gulpen-Wittem, 22 mei 2013 – Wethouder Bormans, gedeputeerde Van der Broeck en de directeur van Veolia Transport Limburg, de heer De Beer, hebben zojuist op feestelijke wijze het vernieuwde busstation in Gulpen geopend. Hét knooppunt van het Heuvelland is onlangs volledig gerenoveerd. Midden in het hartje van Gulpen ligt nu een modern en eigentijds busstation, dat aan alle huidige reizigerswensen voldoet.

De nieuwe inrichting van het busstation voldoet nu aan de huidige eisen van toegankelijkheid voor mindervaliden, haltering van onder andere gelede bussen (zogenaamde harmonicabussen), reizigersinformatie en service. In het multifunctionele gebouw op het middenperron (eiland) is het kantoor van Veolia ondergebracht. Ook zijn in het gebouw een openbare wachtruimte, openbaar toilet en een informatiepunt aanwezig.

Informatiepunt is tevens werkervaringsplek
Vanaf donderdag 23 mei 2013 kunnen reizigers op werkdagen van 09.00 uur tot 15.00 uur bij het informatiepunt terecht voor informatie over de OV-chipkaart en over de producten en diensten van Veolia. Uniek aan het informatiepunt op het busstation in Gulpen is dat de plek ook als werkervaringsplek dienst gaat doen. Langdurige werkelozen en herintreders uit Gulpen-Wittem gaan hier tijdelijk aan de slag met als doel werkervaring op te doen of in stand te houden. Veolia werkt hierin samen met de sociale dienst van de gemeente Gulpen-Wittem, Pentasz Mergelland.

Eind 2014: Verkeersregelinstallatie kruispunt provinciale weg (Rijksweg) – Burg. Teheuxweg
In het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom het busstation Gulpen en de doorstroming van het (bus)verkeer, gaat provincie Limburg een verkeersregelinstallatie plaatsen op het kruispunt provinciale weg (Rijksweg) – Burgemeester Teheuxweg. Dit wordt meegenomen in het groot onderhoudsproject “N278-kern Gulpen” van de provincie Limburg (geplande uitvoering van het provinciaal project: 2014).

Bron: gemeente Gulpen-Wittem