Gulpen-Wittem, dinsdag 19 maart 2013 – Leerlingen van basisschool Op de Tienbunder hebben samen met wethouder Jan Bormans en speciale gast Bob de Bouwer de eerste stenen van het nieuwe schoolgebouw gelegd. Daarmee is een volgende mijlpaal in het bouwproces van de Brede School bereikt. Het gebouw moet na de zomer 2013 klaar zijn.

Leerlingen waren verrast toen speciale gast Bob de Bouwer zijn entree maakte op het bouwterrein. Onder luidkeels gezang van het welbekende Bob de Bouwerlied metselde zij samen met wethouder Jan Bormans en Bob de eerste stenen van de Brede School. Ook werd de winnaar van de tekenwedstrijd bekendgemaakt: Myrthe Brouwers uit groep 7. Haar tekening is uitvergroot en opgehangen aan een bouwhek bij de ingang van het bouwterrein.

Het nieuwe gebouw gaat naast basisschool Op de Tienbunder onderdak bieden aan een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. Van de nieuwe gymzaal in het nieuwbouwcomplex gaan straks ook diverse verenigingen uit het dorp gebruikmaken. Op deze manier krijgt het gebouw een brede maatschappelijke invulling.

De gemeente Gulpen-Wittem investeert in een duurzame Brede School in Wijlre. Onder andere door het aanbrengen van een groen eco-dak (sedum) met een warmte- en vochtreducerende werking. Ook komen er grote overstekken om de zonlichtinwerking te beperken. Tot slot wordt er op het speelterrein vanuit educatief oogpunt een zeer unieke ‘zonneboom’ (een boom met zonnepanelen) geplaatst.

De bouwperiode duurt circa een jaar. In de zomervakantie 2013 wordt het laatste gedeelte van de bestaande school gesloopt. Waarna de leerlingen aan het begin van het schooljaar 2013-2014 intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Het investeringsbudget bedraagt 2,2 miljoen euro.