Gulpen-Wittem, dinsdag 12 maart 2013 – De donderdagmarkt in Gulpen is uitgeroepen tot beste kleine markt van Nederland. De bekendmaking van de beste markten vond plaats tijdens het jaarlijkse congres van de Centrale Vereniging van Ambulante Handel (CVAH), dat op 12 maart in Almelo gehouden werd.
Oordeel jury over de markt te Gulpen “De winnende kleine markt in Gulpen ligt mooi in het centrum. In de nabijheid zijn de winkels en horeca met in de zomer gezellige terrassen. Het is goed toeven, voor de lokale bezoekers en voor de toeristen die in Limburg met vakantie zijn. Het is een gewilde markt voor kooplieden, voor sommige branches is zelfs een wachtlijst. De markt is druk bezocht en een goede aanvulling op het voorzieningenniveau in de gemeente. De markt is van belang voor de gemeente en speelt goed in op een gezonde toekomst van de warenmarkten,” zo oordeelt de jury.

Donderdagmarkt in Gulpen van 08.30 tot 12.30 uur De weekmarkt in de kern Gulpen van de gemeente Gulpen-Wittem heeft een regionale uitstraling. De markt in de Looierstraat wordt elke donderdagochtend druk bezocht. Deze markt staat voor gezelligheid. “Mensen gaan liever naar een leuke markt in een gezellig dorp als Gulpen, dan naar een markt op een kaal en sfeerloos parkeerterrein. Deze complete markt in Gulpen heeft een positieve uitstraling tot ver buiten de gemeentegrenzen en zorgt voor gezelligheid voor inwoners en bezoekers,” aldus wethouder Piet Franssen.

De jury bestond uit vertegenwoordigers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en de Nederlandse Vereniging van gemeentelijke Marktbeheerders (NVgM). Behalve de titel krijgt de markt van Gulpen van het HBD een feestje op de markt aangeboden. Ook mag de markt voor € 1000,- promotiemiddelen bestellen.

Meer informatie: www.hbd.nl/bestemarkt

Bron: gemeente Gulpen-Wittem