Gulpen-Wittem, 17 december 2012 – Burgemeester Van den Tillaar heeft vandaag samen met lokale kunstenares Tineke van Dien de eerste van de acht nieuwe panoramatableaus feestelijk onthuld. De nieuwe tableaus onderscheiden zich door de kunstzinnige invulling die gegeven is aan het ontwerp. De gemeente Gulpen-Wittem legt hiermee nadrukkelijk een verbinding tussen toerisme en kunst & cultuur.

 

Op de nieuwe panoramatableaus worden dorpjes en gehuchten met daarbij de afstand hemelsbreed, op een bijzondere manier weergegeven. Burgemeester Van den Tillaar: “Kunst & cultuur is voor de gemeente Gulpen-Wittem een belangrijk speerpunt. Als toeristische gemeente proberen we daarom steeds vaker een verbinding te leggen tussen kunst & cultuur en toerisme. De nieuwe panoramatableaus zijn een voorbeeld van hoe zich dit in de praktijk uitpakt: aan een toeristische informatievoorziening geven we een kunstzinnige draai. Met een prachtig resultaat tot gevolg.”

Ontwerp door Tineke van Dien
Lokale kunstenares Tineke van Dien, bekend van Kunst- en Verzamelhuis Wijlre (genomineerd voor Innovatieprijs 2012 van VVV Zuid-Limburg), heeft het ontwerp voor de nieuwe panoramatableaus gemaakt. Ze heeft zich laten inspireren door het lijnenspel van dit prachtige heuvellandschap. Tineke van Dien zegt hierover het volgende: “Hier raak je echt nooit uitgekeken, het was een voorrecht om drie maanden intensief bezig te mogen zijn aan het puzzelen van dit landschap! Zuid-Limburg je zal er maar werken!”

Achtergrond

Op acht locaties komen de nieuwe panoramatableaus te staan: Eperheide, Eyserbos, Eyserlinde, Gulperberg (links en rechts), Horensweg, Heksenkoel, Moorenheideweg. De oude panoramatableaus gaat de gemeente allemaal weghalen. De vervanging van de panoramatableaus kost de gemeente Gulpen-Wittem ruim 8.000 euro. De gemeente Gulpen-Wittem blijft werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de toeristische informatievoorzieningen. Voorafgaand aan de vervanging van de panoramatableaus heeft de gemeente in 2011 de houten toeristische bewegwijzering vernieuwd.

Bron: gemeente Gulpen-Wittem