Tijdens de bouwfase van het Centrum voor Jeugd en Gezin Heuvelland in Gulpen krijgt ook de omliggende omgeving een facelift. De Willem Vliegenstraat en aanliggende parkeerterreinen/pleinen gaan volledig op de schop. Vanaf 15 oktober 2012 starten de werkzaamheden en wordt de Willem Vliegenstraat tot de jaarwisseling afgesloten voor al het verkeer.

Leren, spelen en werken in het groen
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Heuvelland komt samen met de bestaande gebouwen aan de Willem Vliegenstraat te liggen in een parkachtige omgeving. Groen is een belangrijk onderdeel van het plan. Onder andere door bomen, modern graftenlandschap op de helling, etc. Ook infrastructureel gaat de gemeente Gulpen-Wittem de Willem Vliegenstraat aanpassen. Er komt een overzichtelijke en veilige verkeerssituatie, waarbij rekening is gehouden met het halen en brengen van schoolkinderen en het groepsvervoer.

Bereikbaarheid gemeentehuis, Pentasz, UWV, Trajekt en basisschool De Triangel
De Willem Vliegenstraat is afgesloten voor al het verkeer vanaf 15 oktober 2012 tot aan de jaarwisseling. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen aan de Willem Vliegenstraat nabij het gemeentehuis niet bereikbaar en kunnen dus ook niet gebruikt worden. Bezoekers van het gemeentehuis, Pentasz, UWV en Trajekt moeten hun auto dus elders parkeren. Het parkeerregime op het Kapl. Pendersplein (en gedeeltelijk Rosstraat) en in de Ingbergrachtweg zal tijdelijk veranderen naar een blauwe zone, waardoor overdag met een parkeerschijf geparkeerd moet worden. Bezoekers van het gemeentehuis, Pentasz, UWV en Trajekt kunnen in deze straten kort parkeren.

Te voet zijn het gemeentehuis, Pentasz en UWV te bereiken via de Kiebeukel en de trappen vanuit het Kapl. Pendersplein. Voor het te voet bereiken van Trajekt worden extra voorzieningen getroffen. De route naar deze instanties is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Basisschool de Triangel blijft bereikbaar via de Ingbergrachtweg, de Beversbergweg en woonwijk ‘De Rus’. Parkeren aan de Witteweg blijft ook mogelijk.

Bron: Gemeente Gulpen-Wittem