Zojuist hebben wethouder Piet Franssen en directeur Bertil Kaanen“de stop” uit zwembad Mosaqua getrokken. Middels dit officiële moment werd het startsein voor de grootse renovatie van het Subtropisch Zwemparadijs gegeven en sluiten de NV vrijetijdscentrum, gemeente Gulpen-Wittem en de diverse externe firma’s de prima verlopen periode van voorbereiding af.

Het zwembad zal van 1 oktober 2012 tot eind april 2013 gesloten zijn voor deze renovatie. Naast onder andere nieuw sanitair, tegelwerk, omkleedcabines, komt er een totaal nieuwe entree en uiteraard worden de machinekamers gemoderniseerd met tal van energiebesparende maatregelen. Het hele bad wordt opnieuw gedecoreerd in diverse thema’s en sferen. Tijdens de sluiting kunnen de meeste doelgroepen hun lessen gewoon volgen. Er is namelijk een alternatief gevonden in het nabijgelegen zwembad in Euverem. Dit bad ligt op slechts 2 kilometer afstand van Mosaqua.

Vanaf eind april 2013 zal Mosaqua haar deuren opnieuw openen en kunnen de recreanten en doelgroepzwemmers weer als vanouds terecht bij Mosaqua, maar dan in een compleet gemoderniseerd bad. De totale renovatie is gebudgetteerd op 5,9 miljoen euro.

Afgelopen vrijdag 28 september werden bij de notaris de erfpacht en hypotheek aktes voor de gebouwen en de renovatie ondertekend door Directeur Bertil Kaanen van zwembad Mosaqua. Bijgaand een foto van de ondertekening bij de notaris.