Gulpen-Wittem, dinsdag 15 mei 2012 – Burgemeester Van den Tillaar heeft vandaag samen met ruim veertig lokale ondernemers de toeristische websitewww.ontdekgulpenwittem.nl gelanceerd. Dit is een digitale plek waar alle voor toeristen en recreanten interessante informatie over Gulpen-Wittem te vinden is. De website is een initiatief van de gemeente Gulpen-Wittem.

De moderne toerist en recreant regelt steeds vaker zijn reis of uitstapje online en wil dit zelf samenstellen op basis van voorkeuren. Burgemeester Van den Tillaar: “Ook in de digitale wereld willen we dat toeristen en recreanten onze gemeente vinden. Een website waar alle toeristische informatie over Gulpen-Wittem gebundeld is, is daarom een waardevolle aanvulling. Hoe meer kanalen naar Gulpen-Wittem leiden, hoe beter”.

Toerisme is de grootste werkgever in de gemeente Gulpen-Wittem (ruim 30% werkt in deze sector). De totale toeristische besteding is jaarlijks ongeveer 55 miljoen euro. De gemeente Gulpen-Wittem vindt het daarom belangrijk om te investeren in de toeristische sector. Burgemeester Van den Tillaar: “Onze focus ligt vooral op alle zaken die met het oog waarneembaar zijn. Zoals educatieve borden nabij bezienswaardigheden en een kwaliteitsslag van de toeristische bewegwijzering. Ook deze toeristische website draagt hieraan bij, want digitaal moet de gemeente Gulpen-Wittem eveneens ervoor zorgen dat ze zichtbaar is”. De totale kosten voor de realisering van deze toeristische website bedragen 17.000 euro. De toeristenbelasting komt met dit project indirect terug in de toeristische sector.

Bron: gemeente Gulpen-Wittem