Gulpen-Wittem, woensdag 9 mei 2012 – De gemeente Gulpen-Wittem heeft vandaag samen met mevrouw Lara Klaassen van CNME (Centrum voor natuur- en milieueducatie) en ruim 75 kinderen uit Gulpen-Wittem de natuurspeelplaats op de Gulperberg officieel geopend. Gelijktijdig werd ook het kalkgrasland op de Gulperberg officieel in gebruik genomen. De gemeente Gulpen-Wittem investeert met deze twee projecten in het behoud van het ecologisch waardevolle landschap op de Gulperberg en het opzetten van duurzame en natuurlijke recreatievoorzieningen.

Boven op de Gulperberg heeft de gemeente Gulpen-Wittem een natuurspeelplaats gemaakt. Dit is geen gewone speelplaats, maar een locatie die jong en oud aanspoort te spelen met gebruikmaking van natuurlijke elementen. ROCCA Sport & Adventure organiseerde pro Deo voor alle kinderen uit Gulpen en omstreken een natuurlijke spelmiddag. Een geslaagde middag vol spelletjes, spannende activiteiten en educatieve opdrachten.

Ook werkt de gemeente Gulpen-Wittem aan het in ere herstellen van de oorspronkelijke vegetatie op de Gulperberg: het kalkgrasland. Op ongeveer 6 hectare is de beplanting weggehaald en grazen de schapen van schaapherder Ger Lardenois (Schaapskooi Mergelland) op de hellingen. Aan de aanwezige kinderen werd uitgelegd hoe dit bijzondere vegetatieproces verloopt. De natuurspeelplaats en het kalkgrasland zijn tot stand gekomen in samenwerking met CNME Bosgroep Zuid-Nederland. De gemeente Gulpen-Wittem heeft in totaal 135.000 euro geïnvesteerd. Bekijk de foto’s op onze facebookpagina: www.facebook.com/gemgulpenwittem

Bron: Gemeente Gulpen-Wittem