Gulpen-Wittem, 27 december 2011 – Op advies van het Uitstralingscomité heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Gulpen-Wittem op 1 januari 2012 de Uitstralingsprijs 2011 toegekend aan Hospice Martinus Mechelen. Burgemeester Van den Tillaar reikt ieder jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie de Uitstralingsprijs uit aan iemand die met zijn bijzondere prestatie een positieve bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid en/of de gemeente in een positief daglicht heeft gesteld.

De Uitstralingsprijs 2011 zal toegekend worden aan Hospice Martinus Mechelen. De volgende overwegingen hebben daartoe geleid:

–                 Het Hospice Martinus Mechelen een warm thuis in een sfeervolle en huiselijke omgeving aan ernstig zieke mensen biedt.

–                 Aan deze ernstig zieke mensen, 24 uur per dag, op een hoog niveau, met veel liefde en respect, optimale zorg en aandacht besteed wordt.

–                 Deze zorg en aandacht geboden wordt door een professioneel team bestaande uit een leiding, verpleegkundigen, verzorgenden en een groep van ongeveer 25 vrijwilligers.

–                 Er door deze benadering van dit team sprake is van een menswaardig afscheid nemen van het leven.

–                 Deze uitmuntende inzet van dit team enorm gewaardeerd wordt.

–                 Door deze inzet een bijzondere prestatie geleverd is, waardoor in belangrijke mate bijgedragen is aan de leefbaarheid in de gemeente Gulpen-Wittem.

Als blijk van waardering en erkenning voor de bijzondere prestatie die zij in de gemeenschap heeft geleverd, zal Hospice Martinus Mechelen deze prestigieuze prijs ontvangen. De prijs bestaat uit een beeldje vervaardigd door Pierre Lumey en een oorkonde.