Mijn naam is Clarien Schoeren-Langenkamp. Ik woon in Reijmerstok in Zuid-Limburg maar ben van oorsprong uit Reuver. Ik ben 53 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Reuver. Na mijn huwelijk ben ik samen met mijn man naar het Westen vertrokken.
Daar was het werk en daar zijn ook onze twee mannen geboren. Wij hebben daar ons bedrijf opgebouwd en heb ik de eerste stappen in de politiek gezet. Eerst als bestuurslid en daarna als raadslid in Alphen aan den Rijn. Het was een behoorlijk zakelijke gemeenteraad met toch een echte stadse dynamiek en dat sprak mij zeer aan.
Ieder jaar gingen wij een rondje Zuid-Limburg doen omdat we hier familie en vrienden hebben wonen en na de uitspraak tegen mijn man: “Als je hier zou willen wonen, wil ik nog wel een keer met je verhuizen” was het zo bekeken. Terug naar huis. En zo zijn we ruim 5 jaar geleden in Zuid-Limburg terecht gekomen.
Daar ontmoette ik Piet Franssen en hij vroeg mij of ik deel wilde uitmaken van zijn Fractie Franssen
in Gulpen-Wittem. Ik heb al twee verkiezingen mee mogen draaien en ben een actief burgerlid.
Ook ben ik voorzitter bij de Ronde Tafel Gesprekken.

Als je weg bent geweest uit Limburg en je komt na 25 jaar weer terug dan kijk je toch met andere ogen naar wat hier allemaal gaande is. En daar zit toch ook een stuk zorg. Er zijn hier zoveel mogelijkheden
en het is hier zo ontzettend mooi en toch loopt het hier leeg. Hoe kan dat nou? En dat motiveert mij om kandidaat te zijn voor de Provinciale Staten verkiezingen. Ik wil mij inzetten voor ons Limburg, er aan meewerken dat onze jeugd zich hier een toekomst kan opbouwen met goed werk, een goede leefomgeving en kansen om hier iets op te bouwen. Maar ook voor alle anderen uit Nederland die met de beste wil hier willen komen leven en werken. Zodat ook zij na een tijdje zeggen: ik kies voor Limburg, omdat het het waard is!