Op donderdag 18 november gaat het Centrum voor Jeugd en Gezin Heuvelland officieel van start. Ouders en kinderen hebben vanaf die dag één plek waar ze terecht kunnen met al hun vragen, of het nu om iets kleins of een praatje gaat of om lastigere onderwerpen.

 

CJG Heuvelland is er straks voor iedereen die te maken heeft met opvoeden en opgroeien in de gemeenten Margraten, Meerssen, Eijsden, Valkenburg a/d Geul, Vaals en Gulpen-Wittem. Kinderen, jongeren tot 23 jaar, hun ouders, opvoeders én de professionals en organisaties die een rol in hun leven spelen kunnen er terecht met kleine en grote vragen.

 

Krachtenbundeling

CJG Heuvelland werkt onder het motto: waar je ook mee zit, met de professionele ondersteuning vanuit het CJG kom je er op eigen kracht weer uit. Hoe zorgt het CJG snel voor een goed antwoord hebben op alle vragen? In CJG Heuvelland bundelen deskundigen op het gebied van opvoeden en opgroeien actief de krachten. De jeugdgezondheidszorg -9 maanden tot 19 jaar (GroeneKruisDomicura en GGD), het (school)maatschappelijk werk (Trajekt), Bureau Jeugdzorg en anderen… alle professionals werken er samen om ouders, kinderen en andere betrokkenen verder te helpen.

 

Bel, mail of surf

Ouders en andere betrokkenen die zich zorgen maken of die graag eens willen weten hoe anderen iets aanpakken, kinderen met kleine en grote vragen, jongeren die misschien niet helemaal lekker in hun vel zitten… Vanaf 18 november kan iedereen bij CJG Heuvelland aankloppen. Jong en oud uit de regio Heuvelland mag dan (ook anoniem) bellen via het nummer 0800 02 02 555 (gratis) en mailen. Ook is vanaf die dag heel veel handige informatie op de site www.cjgheuvelland.nl te vinden. In 2011 komen er bovendien nog CJG loketten bij waar iedereen terecht kan tijdens inloopuren. Kijk op de site voor actuele informatie.