Gemeenschapshuis A ge Wienhoes in Partij moet over een maand of veertien, vijftien helemaal opgeknapt zijn. Die toe- zegging deed wethouder Piet Franssen van Gulpen-Wittem gisteren. Onlangs is een werkgroep samengesteld met daarin de gebruikers van A ge Wienhoes. Dat zijn onder meer de fanfare, de toneelvereniging en de carnavalsvereniging. Die werkgroep moet een programma van eisen gaan opstellen. „We hebben vijf ton voor die opknapbeurt, 450.000 van de gemeente en nog eens 50.000 euro van de provincie. Meer is er niet. Daar moeten we het dus mee doen”, zegt wethouder Franssen. Hij schetst het dilemma van de volleybalclub. „Die wil heel graag in Partij blijven, maar dat betekent wel dat er een ander soort vloer in het gebouw moet komen.” Franssen ziet daarom het liefst dat de volleybalclub uitwijkt naar een andere zaal. „We zijn daarover nog in gesprek. Ik hoop dat het verstand zegeviert.”

Aan het gemeenschapshuis in Partij is al jaren niets meer gebeurd. De gemeente wil het horecadeel opknappen, het sanitair vervangen, de verlichting en de ventilatie vernieuwen. Franssen wil vier of vijf architecten vragen om een tekening te maken. Daarna wordt het openbaar aanbesteed.

De gebruikers van het gemeenschapshuis hebben jaren geleden al bij de gemeente aangedrongen op renovatie van het pand. Aanvankelijk waren er ook plannen om de boel op te knappen maar in afwachting van de komst van een nieuw sportcomplex annex gemeenschapshuis werden deze plannen in de ijskast gezet. Toen afgelopen najaar het sportcomplex werd afgeblazen, werd besloten alsnog A ge Wienhoes op te gaan knappen.

Bron: Monique Evers, Dagblad de Limburger / Limburgs Dagblad