Burgemeester van den Tillaar gaat scherpe geesten missen van de motie en amendementenraad. Gulpen-Wittem heeft een nieuwe gemeenteraad.

Voor Fractie Franssen nemen (voorlopig) plaats in de raad:

Wethouder / Raadslid Piet Franssen Fractievoorzitter Roel Ronken
Raadslid Robbert Dautzenberg
Raadslid Jo Nix

Mocht Fractie Franssen weer deelnemen aan de coalitie dan zal de zetel van Piet Franssen beschikbaar worden voor Sjef Ortmans en Henk van Empel.

Echter voordat de nieuwe raad geïnstalleerd werd, is er afscheid genomen van tien raadsleden die uit de gemeenteraad van Gulpen-Wittem stappen om verschillende redenen. Burgemeester Bas van den Tillaar had voor elk vertrekkend raadslid de kenmerken op een rij gezet:

Rob Bemelmans (PvdA) noemde hij iemand die altijd op de hoofdlijnen zat, Hein Dautzenberg (PvdA) wil altijd alles ‘smart’ geformuleerd hebben, Frans Disse (Groen!): altijd kritisch en goed in eigen onderzoek, Jan Engelen (CDA): zijn motto: door

en voor Eys, Mieke Kicken (CDA): door en voor Mechelen, Maja Matosevic (Balans): gedreven in sociale zaken en armoedebeleid, Marion Mordang (Balans): liet geen stuk ongelezen, Sjef Ortmans (Fractie Franssen): nog maar kort in de raad en komt wellicht in april terug als Piet Franssen weer wethouder wordt. René Sangers (CDA): een scherp

raadslid dat er ook wel plezier in heeft om uit te dagen. Peter van Breemen (Balans) zal later nog bedankt worden voor zijn inzet, wegens verblijf in het ziekenhuis.

De nieuwe raadsleden zijn:
CDA: Elian Vanderheijden, Giel Jacobs, Philip Laheij en Jos Hendriks.

Fractie Franssen: Piet Franssen, Jo Nix, Roel Ronken en Robbert Dautzenberg.

Balans: Marion Leurs en Jack Duckers.
GroenLinks: Marion van der Kleij en Egid van Houtem.
PvdA: Ruud Verhoeven.
fractie Brants: Ger Brants
Groen!: Herman Coenen