Op zaterdag 30 januari 2010 heeft burgemeester Van den Tillaar in aanwezigheid van de wethouders Jan Bormans en Piet Franssen en gemeentesecretaris Leonard Keulemans zes gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt. Door toekenning van de Erespeld wil het college waardering en erkenning uiten aan betrokkenen voor al hun inspanningen voor de gemeenschap. De eerste uitreiking vond plaats  tijdens de opening van de nieuwe gemeenschapsaccommodatie A gen Ing in Reijmerstok, De tweede uitreiking vond plaats  bij de Gaarekiekere in Gulpen.

Jacqueline Gerrekens-Wouters, Bert Wouters en Sjof Wolfs vormen het dagelijks bestuur van Stichting gemeenschapsvoorziening Reijmerstok (voorheen Ouw Sjoeel) en zijn de laatste vijf jaren intensief bezig geweest met de realisatie van deze nieuwe gemeenschapsvoorziening voor Reijmerstok. Zij hebben zich naast hun inspanningen voor de nieuwe gemeenschaps-voorziening Reijmerstok meerdere jaren geheel belangeloos op meerdere fronten voor de gemeenschap ingezet.

René Canisius, Jos Prevoo en Paul Hick uit Gulpen werden ook gedecoreerd. Ook deze heren kunnen bogen op een grote staat van verdiensten. De gemeentelijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens een receptie in Gulpen bij gelegenheid van de viering van hun persoonlijk jubileum bij CV De Gaarekiekere.

Ons fractielid en kandidaat Paul Hick 22 jaar is hij lid van het bestuur van CV de Gaarekiekere, waarvan 7 jaar secretaris en 11 jaar president/voorzitter. Daarnaast heeft hij zich ingezet als bestuurslid van de Woningvereniging Gulpen (3 jaar) en Schutterij St. Hubertus Gilde i.o. (1 jaar). Namens de fractie Franssen was hij lid van commissie Financiën/Algemene Zaken (9 jaar). Tevens was hij secretaris van de fractie Franssen (6 jaar).