Bij Fractie Franssen werd de champagne ontkurkt toen  bekend werd gemaakt dat er voorlopig geen sportcomplex in Partij – Wittem komt. Onze fractie heeft het altijd al een onrealistisch plan gevonden en is de felste tegenstander van de realisatie van dit monster. Onze fractie komt alweer tot de conclusie dat er onnodig veel geld over de balk is gegooid wat veel beter besteed had kunnen worden, de stokpaardjes van wethouder Verhoeven kunnen terug de kast in. Het College heeft als reactie gegeven dat de de financiële situatie  van de gemeente er de komende periodes niet op vooruitgaat, hoewel dat al lang bekend was gebruiken ze deze smoes nu om het plan niet uit te voeren.

Het College wil nu wel zo snel mogelijk starten met de realisatie van een gemeenschapsvoorziening voor Partij, dat dorp zit al jaren te wachten en het wordt hoog tijd, aldus Piet Franssen (fractievoorzitter). Daarnaast wil wethouder Verhoeven voor 1 miljoen euro de locatie van FC Gulpen gaan opknappen een van de weinige verenigingen die wel interesse had in het omstreden sportcomplex. Door deze investering wordt de financiële situatie er echter niet beter op.. al het geld wordt uitgegeven.

Ook de andere oppositiepartijen en coalitiepartij CDA zij blij met het uitstel van het plan, ook zij hopen dat van uitstel afstel komt, en mocht het plan ooit weer uit de kast komen dat het dan alleen met instemming van alle verenigingen uitgevoerd mag worden. De twee andere coalitiepartijen (Balans / PvdA) blijven geloven in de plannen maar noemen het uitstel wel een wijs besluit. Fractie Franssen is zeer blij met dit besluit, dat ongetwijfeld niet in stilte zal verdwijnen uit ons 5-sterren landschap.