Al jaren duurt het, al jaren vervalt het, maar nog steeds is er niet begonnen met de renovatie van gemeenschapszaal A ge Wienhoes in Partij – Wittem.

De verenigingen van Partij willen graag hun kunsten vertonen aan de dorpsinwoners, maar moeten telkens weer passen, meten en oppassen met het gebruik van hun vervallen accommodatie. Zo ook Fanfare Kunst en Vrienschap Partij- Wittem. Zij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het WMC (Wereld Muziek Concours) en willen de inwoners van Partij hun kunst laten horen.
Op vrijdag 24 juli  a.s. zullen zij de generale repetitie houden in A ge Wienhoes, waarbij iedereen welkom is om het programma te beluisten.

Ondanks dat de accommodatie alles behalve geschikt is zullen zij er toch gebruik van maken. Ze hebben een sterke band met hun dorp en willen deze instand houden. Daarmee geven ze ook nog maar eens een statement af naar de politiek in Gulpen – Wittem: “Is het niet zinvol dat A ge Wienhoes zo snel mogelijk wordt verbouwd, want eigenlijk had het al klaar moeten zijn!”