Tijdens de Raadsvergadering van donderdag 20 november 2008 is er een einde gekomen aan de besluitenloosheid van Gulpen – Wittem. A gen Ing uit Reijmerstok is door de gemeenteraad van Gulpen – Wittem unaniem aangekocht als nieuwe gemeenschapsvoorziening. Voor een  bedragen van iets meer dan €500.000 wordt het pand aangekocht. De komende weken wordt er door het college een plan van aanpak opgesteld, waarna begin volgend jaar de verbouwingen zullen plaatsvinden. Wij als fractie Franssen hechten groot belang aan dit besluit. Nadat wij eerder dit jaar samen met de fractie GroenLinks hebben voorgesteld A gen Ing aan te kopen hopen wij nu dat er snel plannen worden gemaakt om het pand te verbouwen en geschikt te maken de  verenigingen.

Als oppositiepartij kregen wij het verwijt gemaakt, het college voor de voeten te hebben gelopen bij het nemen van een besluit. Wij vinden deze veroordeling onterecht. Als wij als fractie de optie niet hadden aangekaart bij het college, dan was er nu waarschijnlijk nog steeds geen besluit genomen en stonden de verenigingen van Reijmerstok nog steeds op straat. Daarbij waren er fracties die eerder tegen de voorstellen van de gemeenschapsvoorziening hebben gestemd, terwijl wij als fractie er alles aan proberen te doen de leefbaarheid ook in de kleinere kernen optimaal te houden.

Wij feliciteren alle verenigingen en inwoners van Reijmerstok met hun nieuwe gemeenschapsvoorziening en wensen hun in de toekomst veel plezier met dit resultaat. Voor de personen die het hele dossier over de gemeenschapsvoorziening in Reijmerstok nog eens willen nalezen, verwijzen wij u naar het ‘dossiers’ gedeelte van onze website.