Fractie Franssen stelt vragen over de gehouden streekproduktenmarkt in juli 2008 te Gulpen.
De onlangs gehouden markt is volgens onze fractie een grote aanfluiting geweest wij hebben het college van B&W dan ook om opheldering gevraagd over deze markt. Behalve de Fractie Franssen hebben ook enkele bezoekers hun onvrede geuit zoals Kitty en Jan Koenen uit Brunssum:

Brieven( Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger):

Aanfluiting: streekproduktenmarkt in Gulpen
In de krant lazen wij dat er op zaterdag 26 juli in Gulpen een toeristische markt met streekprodukten plaats zou vinden. Nu zijn wij, al zijn we dan geen toeristen , altijd enthousiast als het om streekprodukten gaat. Vooral streekprodukten uit Nederlands en Belgischs Limburg zijn bij ons favoriet.

Wij zagen de heerlijke stropen, jams, biertjes, vlaaien en noem maar op al voor ons.

En zo togen wij vanuit Brunssum (toch zo’n vijftig kilometer heen en terug) op zaterdagochtend naar Gulpen. Ik zal u vertellen: wij geloofden onze eigen ogen niet! Je had gewoon het gevoel dat je in de verkeerde film zat.

Als dit een markt met streekprodukten moet voorstellen: t-shirts, sokken, oude boeken, kitsch, kortom een complete aanfluiting. Wij troffen één kraam, nota bene uit Brunssum, aan die jam en kruiden verkocht. Als dit de manier is om toeristen en omwonenden naar Gulpen te lokken dan slaat men hier de plank toch grondig mis. Wij informeerden bij de VVV of we wel op de juiste markt waren. Ja dat waren we. De dames van de VVV wisten verder ook niets, behalve dan dat er al veel mer mensen waren gekomen met dezelfde vraag. Een tip voor mensen die naar een echte markt van streekprodukten willen: ga eens op zondagochtend naar Aubel in België. Daar zie je een authentieke markt van produkten uit de streek. De marktmeester van Gulpen zou hier ook eens een kijkje moeten nemen. Gulpen zou toch een publiekstrekker voor een leukere markt kunnen zijn. Aan de touristen geen gebrek, zou ik denken.